donderdag 22 november 2012

Duitse finale op 14 februari

De Duitse finale vindt plaats op donderdag 14 februari. ARD gaat voor een twee uur durende tv-show in de TUI Arena in Hannover waar plek is voor 11.000 personen. Aan Eurovision Song Contest 2013 – Unser Song für Malmö nemen tussen de 8 en 12 kandidaten deel. Wie precies wordt in december bekend.


Het deelnemersveld wordt bepaald door de platenmaatschappijen, de NDR en producent Brainpool. De uitslag wordt bepaald door het combineren van de stemmen van drie verschillende jury’s. Als eerste stemmen de luisteraars van negen regionale radiozenders (SR 1 Europawelle, Bayern 3, Bremen Vier, 1LIVE (WDR), Fritz (RBB), HR 3, MDR Jump, NDR 2 en SWR3). In de week voorafgaand aan de show kan er via internet gestemd worden. De uitslag bepaalt 1/3e van de stemmen en wordt in de live-uitzending bekend. Tijdens de show zelf kiezen de televoters ook hun favoriet (1/3e) en stemt een vijfkoppige vakjury mee (ook 1/3e). Wie er in de jury zitten wordt later bekend. Dat geldt ook voor de presentatoren.

De kaartverkoop start morgenochtend om 6u via unser-song-fuer-malmoe.tv/. Kaarten zijn er in drie prijscategorieën tussen de €19,90 en €36,90.

Bron: www.songfestivalweblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten