maandag 3 maart 2014

'Molly Smitten-Downes voor Verenigd Koninkrijk naar Songfestival'

De BBC presenteert vanavond de inzending voor het songfestival, maar zondagavond werd de uitzending alvast opgenomen en dus lekte er al het een en ander uit. Een officiële bevestiging zal er niet komen tot vanavond 20.25 uur, maar social media zit niet stil en diverse (al dan niet) aanwezigen zeggen dat zangeres Molly Smitten-Downes de Britse eer zal gaan hooghouden.

Smitten-Downes is geen grote naam, maar ook geen onbekende. Als onderdeel van de groep Stunt scoorde ze samen met Sash in 2008 een wereldhit met Raindrops en een paar jaar geleden zong ze een nummer op het album van de Zweedse dj Basshunter. Sindsdien heeft ze de dancemuziek grotendeels verlaten en is ze haar eigen nummers gaan schrijven.

De BBC koos dit jaar voor een andere aanpak. De omroep ging een samenwerking aan met BBC Introducing, een platform voor nieuwe artiesten. Een aantal van die artiesten is benaderd om een nummer voor het songfestival te schrijven om het ook zelf uit te voeren in Kopenhagen. Uit dat aanbod werd één artiest geselecteerd.

Met dank aan: Songfestivalweblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten