donderdag 23 januari 2014

Nederland en België in 1e halve finale

The Common Linnets zullen in de 1e halve finale op dinsdag 6 mei aantreden. Dat wees de loting vanmiddag uit. Het duo zal in het tweede deel van de halve finale optreden. De eerste halve finale bevat 16 kandidaten waarvan er tien kandidaten naar de finale gaan. Ook de Belgen zullen in de eerste halve finale aantreden.

1e halve finale 6 mei 16 deelnemers:
1e deel: Zweden, IJsland, Albanië, Rusland, Letland, Azerbeidzjan, Armenië, Estland
2e deel: België, Hongarije, Moldavië, Montenegro, San Marino, Portugal, Oekraïne, Nederland

2e halve finale 8 mei 15 deelnemers:
1e deel: Noorwegen, Israël, Georgië, Oostenrijk, Litouwen, Polen, Malta
2e deel: Macedonië, Finland, Ierland, Roemenië, Slovenië, Wit-Rusland, Griekenland, Zwitserland

In de eerste halve finale stemmen ook Denemarken, Frankrijk en Spanje mee. In de tweede halve finale stemmen Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk mee. Uit beide halve finales gaan tien kandidaten door naar de finale. De landen in de tweede halve finale hebben dus een voordeeltje aangezien er één land minder meedoet. De definitieve startvolgorde van de halve finales wordt net als vorig jaar bepaald door het productieteam in samenspraak met de EBU.

Op voorhand lijkt het een pittige loting te zijn. Landen als Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Armenië en Oekraïne missen niet of nauwelijks een finale en ook landen als IJsland, Estland, Hongarije en Moldavië doen het de laatste jaren goed in halve finales.

Twee inzendingen in de eerste halve finale zijn al bekend. Albanië en Oekraïne kozen hun inzending reeds in december. Armenië, Montenegro, San Marino en Nederland hebben ook al een kandidaat, maar nog geen lied.

Bron: Songfestivalweblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten